företagsmail

Hur skapar jag en företagsmail?

Att ha en företagsmail kan göra en stor skillnad för ditt företag.

En företagsmail är en e-postadress som är kopplad till företagets domän, till exempel info@mittföretag.se eller namn.efternamn@mittföretag.se. Att ha en professionell e-postadress är viktigt för företag eftersom det ger ett seriöst och pålitligt intryck till kunder, samarbetspartners och andra företag.

Så här skapar du en företagsmail:

  1. Köp en domän: För att skapa en företagsmail måste du ha en domän, vilket är den delen av webbadressen som kommer efter www. Du kan köpa en domän från olika leverantörer, till exempel Misshosting eller Simply.
  2. Välj en e-postleverantör: Det finns olika e-postleverantörer som erbjuder företagsmail, till exempel Gmail för företag, Microsoft 365 eller Zoho Mail. Jämför priser och funktioner för att välja den som passar ditt företags behov bäst (valet ovan är bättre).
  3. Skapa e-postadresser: När du har köpt en domän och valt en e-postleverantör kan du skapa e-postadresser för ditt företag. Det är vanligt att ha e-postadresser för olika avdelningar eller personer, till exempel info@mittföretag.se, kundtjanst@mittföretag.se eller namn.efternamn@mittföretag.se.
Företagsmail

Fördelar med att ha en företagsmail:

  1. Professionellt intryck: En företagsmail ger ett professionellt och pålitligt intryck till kunder, samarbetspartners och andra företag.
  2. Marknadsföring: Genom att använda en företagsmail med företagets domän i e-postadressen kan du marknadsföra ditt företag varje gång du skickar ett mail.
  3. Enkel administration: Genom att ha en företagsmail kan du enkelt administrera och hantera e-postadresser för olika avdelningar eller personer inom företaget.
  4. Ökad säkerhet: Genom att använda en företagsmail istället för en personlig e-postadress minskar risken för phishing-attacker och andra säkerhetsproblem.

Företagsmail är också en viktig faktor för sökmotoroptimering (SEO), vilket innebär att göra din webbplats och ditt företag mer synligt på sökmotorer som Google. Genom att använda din domän i e-postadressen ökar du företagets trovärdighet och sökbarhet på sökmotorer.

Sammanfattningsvis är en företagsmail en viktig del av företagets image och kan ge många fördelar för företaget, inklusive professionellt intryck, marknadsföring, enkel administration och ökad säkerhet. Genom att följa stegen ovan kan du enkelt skapa en företagsmail för ditt företag och dra nytta av dess fördelar.

Skaffa företagsmail

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *